Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Tuff Strid Om Hyrorna Rekordkravet Upproer

Tuff strid om hyrorna – rekordkravet upprör

Hyresgästföreningen varnar för kraftiga hyreshöjningar i Göteborg

Hyresgästföreningen i Göteborg och de kommunala bostadsbolagen har ännu inte kommit överens om hyrorna för 2023. Hyresgästföreningen varnar för kraftiga höjningar, medan de kommunala bostadsbolagen menar att de behöver höja hyrorna för att täcka sina ökade kostnader.

Förhandlingarna har pågått sedan i höstas

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och de kommunala bostadsbolagen i Göteborg har pågått sedan i höstas. Parterna har ännu inte kommit överens, och Hyresgästföreningen varnar nu för kraftiga hyreshöjningar.

Enligt Hyresgästföreningen kräver de kommunala bostadsbolagen i Göteborg en hyreshöjning på 10,5 procent. Det är den högsta höjning som Hyresgästföreningen har sett på många år.

De kommunala bostadsbolagen hänvisar till ökade kostnader

De kommunala bostadsbolagen hänvisar till sina ökade kostnader, bland annat för underhåll och reparationer, som skäl till att de behöver höja hyrorna.

De kommunala bostadsbolagen menar också att de behöver höja hyrorna för att kunna fortsätta investera i sina fastigheter och för att kunna ge sina hyresgäster en god service.

Hyresgästföreningen varnar för att höjningarna slår hårt mot hyresgästerna

Hyresgästföreningen varnar för att de kraftiga hyreshöjningarna kommer att slå hårt mot hyresgästerna, särskilt mot dem med låga inkomster.

Enligt Hyresgästföreningen kommer en hyreshöjning på 10,5 procent att innebära en höjning på 700 kronor i månaden för en genomsnittlig trea.

Hyresgästföreningen menar att de kommunala bostadsbolagen kan klara sig utan en så kraftig hyreshöjning. Hyresgästföreningen föreslår i stället en höjning på 3,5 procent.

Förhandlingarna fortsätter

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och de kommunala bostadsbolagen i Göteborg fortsätter. Det är ännu oklart när parterna kommer att komma överens.

Om parterna inte kommer överens innan den 1 april 2023 kommer hyran att höjas med 4,5 procent, vilket är den nivå som har bestämts av Hyresmarknadskommittén.


Comments